Este de ajuns să ai voință și inițiativă pentru a mișca unele lucruri, indiferent dacă te afli în opoziție sau la putere. Și este nevoie și de puțin efort pentru a rezolva o parte a problemelor oamenilor din orașul în care trăiești. Roxana Iliesc, consilier local din partea Pro România, și-a pus în gând să facă ceva pentru a decongestiona traficul matinal din Timișoara: l-a sunat pe subprefectul Ovidiu Drăgănescu, care i-a chemat la o întâlnire pe șefii diferitelor direcții din Poliție pentru a găsi o soluție a problema sesizată de Roxana Iliescu.

După identificarea unei cauze a congestiei în trafic, începerea cursurilor elevilor, șeful ISJ, Marin Popescu, a venit cu propunerea începerii orelor de curs la ore decalate, urmând a discuta propunerea și cu directorii școlilor din Timișoara. „Îmi doresc ca această inițiativă să fie agreată de directori și de părinți, pentru că numai cu efortul tuturor putem să îmbunătățim puțin situația grea cu care ne confruntăm în fiecare dimineață” spune Roxana Iliescu.

Iese poliția în stradă pentru a fluidiza traficul în fiecare dimineață

Intervenția Roxanei Iliescu nu a rămas fără rezultat: începând din această dimineață, agenți ai Poliției Rutiere, împreună cu agenți ai Poliției Locale vor interveni pentru a ajuta la fluidizărea circulației, în intervalul critic 7:15- 8:15, în următoarele intersecții:

  • Calea Dorobanților/ S. Bărnuțiu
  • Liviu Rebreanu/Arieș
  • Calea Șagului/ Liviu Rebreanu
  • Gh. Lazăr/Circumvalațiunii
  • Calea Sever Bocu/ Divizia 9 Cavalerie
  • Piața Consiliul Europei
  • Piața I.C. Brătianu
  • 16 Decembrie/ C-tin Brâncoveanu

Roxana Iliescu ne-a declarat că a rămas plăcut surprinsă de deschiderea persoanelor din conducerea IPJ Timiș, PLT și ISJ Timiș pentru a rezolva problema traficului matinal, dar și de rapiditatea cu care s-au pus lucrurile în mișcare.

„Deocamdată, noi am găsit această soluție. Știu, nu este suficientă și nu va rezolva problema integral, dar am trecut la acțiune rapid, în loc să ne lamentăm că nu se poate face nimic.” spune pe Facebook consiliera locală, nu înainte de a lansa o săgeată către administrația Timișoarei : „Îi invit pe salvatorii planetei și ai orașului, din fruntea Primăriei și în mod special pe vicele Lațcău care este și șefu’ Comisiei de Circulație din cadrul PMT, să găsească și alte soluții, cu excepția invitației cetățenilor de a se urca pe trotinete sau pe biciclete”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.