Dominic Fritz spune că a luat țeapă de la furnizorul de energie – după discuții de o zi, facilitate de ministrul Energiei, Virgil Popescu, furnizorul de energie nu a mai vrut să semneze contractul seara. Fritz spune că a căutat (și găsit) un alt furnizor de energie, dar în timpul rămas din ziua de ieri nu s-au putut încheia un nou contract pentru a relua furnizarea de gaze, însă primarul Timișoarei dă asigurari într-o declarație remisă presei că azi se va relua furnizarea de gaze și implicit, încălzirea caselor timișorenilor conectați la Colterm.

„Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și și stabilisem că o putem comunica public. Am luat imediat legătură cu un alt furnizor cu rugamintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seară de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat.

Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că din păcate abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans.

Știu că situația este dramatică, frustrantă și înfiorătoare pentru toți cei afectați și nu există cuvinte să schimbe acest lucru. Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză.

Fac încă o dată un apel la furnizori să arate disponibilitate și umanitate pentru a alimenta Timișoara cu gaz.” spune primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Între timp, lipsa căldurii din case a provocat, indirect, decesul unui timișorean care a murit intoxicat cu monoxid de carbon de la aragaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.