La momentul actual, NU există posibilitatea închirierii diferitelor spații disponibile din incinta unităților de înățământ preuniversitar de stat din Timișoara, spune consiliera locală Roxana Iliescu.

A existat această posibilitate până în mai, anul curent, moment la care a fost adoptată Hotărârea nr. 171 din 11.05.2021, privind constituirea Comisiei de analiză a spațiilor temporar disponibile situate în imobilele instituțiilor școlare și medicale aflate în proprietatea publică a Municipiului Timișoara, hotărâre care prin art. 3 revocă Hotărârea Consiliului Local nr. 387/01.08.2014 în baza căreia unitățile de învățământ puteau să închirieze diverse spații la anumite tarife.

„Comisia au constiuit-o, însă de noua metodologie de închiriere și de stabilirea noilor tarife NU le-a mai păsat în ultimele 5 luni” spune Roxana Iliescu.

„Prin urmare, în cursul zilei de astăzi am făcut un prim pas în vederea promovării unui Proiect de Hotărâre privind aprobarea unei noi metodologii de închiriere și stabilirea noilor tarife minime la care școlile pot închiria diverse spații.

Cred că este foarte important ca în cel mai scurt timp să dăm posibilitatea școlilor să-și asigure în acest mod, prin închirierea spațiilor disponibile, o sursă de venit importantă, cu care pot sa-și mai acopere din nevoile pe care le au, nevoi pe care primăria spune că nu are bani să le rezolve și care, ca întotdeauna, cad în sarcina și buzunarul părinților.

PS: prin spații disponibile ale unităților de învățământ preuniversitar de stat se înțelege: clădiri sau părți ale acestora, săli de clasă, laboratoare, ateliere, cantine, inclusiv dotările aferente, construcțiile demontabile (garaje/tonete), săli de sport și alte suprafețe din interiorul clădirilor care, în anumite perioade, sau în totalitatea timpului de funcționare, nu sunt folosite în procesul instructiv- educativ.

PS2: față de anii precedenți, nu am mai luat în considerare în prezentul proiect curțile și terenurile de sport din aer liber aflate în incinta unităților de învățământ, pentru că, la momentul actual, este în lucru un alt proiect la care am contribuit ca coinițiator, respectiv Proiectul de Hotărâre “Deschideți curțile școlilor”, care vizează asigurarea accesului gratuit al elevilor în curțile și terenurile de sport din aer liber aflate în incinta unităților de învățământ.” spune în încheiere Roxana Iliescu, consilier local din partea Pro România.

Articolul precedentRadu Țoancă, consilier local: „Dominic Fritz, pregătiți-vă, vă rog, portofelul”. Premieră: Primăria Timișoara va funcționa pe două organigrame – una a lui Fritz, alta a lui Robu
Articolul următorÎncepe școala de arte pentru copii. Proiect unic la Kunsthalle Bega

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.