Comitetul pentru Situații de Urgență Timiș (CJSUT) a hotărât sâmbătă seara ridicarea măsurii carantinei la Timișoara, de luni, la ora 0.00. În data 8 martie, în prima zi de carantină, rata de infectare era la Timișoara de 7,36 la mia de locuitori, iar sâmbătă 20 martie 2020 după doua săptămâni de carantină aceasta a crescut la 8,19 infectări per mia de locuitori.

20 de voturi au fost date pentru prelungirea carantinării în timp ce 9 membri ai CJSUT au votat împotriva și 9 s-au abținut de la vot. Pentru a se prelungi măsura ar fi fost nevoie de 26 de voturi pentru. Primarului Timișoarei Dominic Fritz, un adept declarat al carantinei, s-a abținut la vot. S-a stabilit că nu va fi prelungită carantina nici pentru comunele periurbane, Dumbrăvița, Moșnița Noua, Ghiroda și Giroc, deși incidenta cazurilor în fiecare localitate este peste 7 la mie.

„În urma analizelor de risc efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Timiș și a avizelor emise de Institutul Național de Sănătate Publică – astăzi, 20.03.2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a analizat propunerile de prelungire a măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile.

În urma votului exprimat, în cadrul CJSUT s-a votat după cum urmează : 20 voturi pentru, 9 abțineri și 9 voturi împotrivă, astfel ca prelungirea măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesara de 2/3 din membri prezenți pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare.

În ceea ce privește comuna Moșnița Nouă și comuna Ghiroda, analiza de risc întocmită de către Direcția de Sănătate Publică a concluzionat că nu este întrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale în aceste 2 localități, iar INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei pentru aceste 2 localități”, au transmis reprezentantii Prefecturii Timis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.