Consiliul Local Timișoara se va întruni mâine în ședintă ordinară pentru a aproba câteva proiecte ale Primăriei Timișoara în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș , printre care se numără și participarea la studiul de prefezabilitate pentru legătură feroviata de tip tramvai/metrou/tren între Timișoara și Reșita. Iată ce prevăd punctele respective :

Punctul 31 pe ordinea de zi a CLT : Hotărârea nr. 35/15.02.2021 a Consiliului Judeețean Timiș privind aprobarea Actului adițional nr.1 la Acordul de parteneriat nr.24637/02.12.2020 pentru dezvoltarea de proiecte comune de transport și mobilitate în județele Caraș-Severin și Timiș încheiat între Municipiul Reșița, prin Consiliul Local Reșița, Municipiul Timișoara, prin Consiliul Local Timișoara, Județul Caraș-Severin, prin Consiliul Județean Caraș-Severin și Județul Timiș, prin Consiliul Județean Timiș.

Punctul 32 pe ordinea de zi a CLT : Hotărârea nr.36/15.02.2021 a Consiliului Județean Timiș privind aprobarea Acordului de Asociere încheiat în vederea achiziționãrii în comun a serviciilor de realizare a Studiului de Prefezabilitate (dupã caz) și a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiție: ”Reabilitare/Modernizare infrastructurã feroviarã Reșița Nord – Timișoara Nord cu extensie Voiteni – Stamora Moravița-frontierã” între Municipiul Reșița, Municipiul Timișoara, Județul Caraș-Severin și Județul Timiș.

După aprobarea studiului de prefezabilitate și fezabilitate, pașii concreți pentru aducerea obiectivului de la promisiune la realitate sunt : organizarea unui concurs de proiectare și stabilirea unui câștigător, perioada care poate dura între 3-12 luni calendaristice, apoi urmează faza de licitare a proiectului de execuție, și dacă nu sunt probleme, încă 12-36 de luni de execuție pentru proiectul respectiv. Un termen apropiat de realitate pentru finalizarea drumului feroviar între Timișoara și Reșița ar fi sfârșitul anului 2024, probabil chiar înainte de alegerile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.