Așa cum știți deja, începând de astăzi Timișoara este în carantină. Deplasările inutile timp de cel puțin două săptămâni sunt interzise iar ieșirea din casă se poate face numai pe baza unei declarații de proprie răspundere sau adeverințe emise de angajator pentru deplasarea pe timp de zi. Pe perioada caratinarii Timișoarei, pentru a evita aglomerația dar și pentru a proteja persoanele în vârstă, mai sensibile la infecția cu Covid-19, s-au stabilit câteva reguli.

Cumpărăturile făcute de persoanele peste 65 de ani

Pe perioada carantinei persoanele trecute de 65 de ani pot face cumpărături doar între orele 10:00 și 13:00 în fiecare zi de la magazinele agro-alimentare și de la hypermarketuri. Acestea se pot deplasa în restul zilei normal, conform declarației pe proprie răspundere, dar în perioada menționată acestea au prioritate la cumpărăturile făcute în hypermarketuri precum Auchan, Profi, Penny sau Carefour.

Trebuie să țineți cont și de faptul că în weekend vor fi închise majoritatea magazinelor, rămân deschise doar farmaciile, magazinele cu produse alimentare, curatatoriile și magazinele cu hrană pentru animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.