Spania și Grecia, două din țările europene a căror economie este puternic dependentă de industria turismului, insistă pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE, pentru relaxarea călătoriilor. Joi, ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a afirmat că țara sa insistă pe lângă Uniunea Europeană și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică pentru crearea unui astfel de certificat care să ajute la revitalizarea deplasărilor, potrivit AFP. „Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranță a mobilității”, a declarat Arancha Gonzalez la postul de radio RNE.

Spania, o țară foarte dependentă de industria turismului, este una dintre țările puternic lovite de restricțiile de călătorie introduse din cauza pandemiei de coronavirus.

La rândul său, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu pentru EurActiv, preluat de agenția de presă elenă ANA, că prin introducerea în UE a unui certificat de vaccinare digital, convenit de statele membre, „putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul și petrecerea timpului liber și să le permitem cetățenilor noștri să se miște liber și fără restricții dintr-o țară în alta”. „Voi susține un astfel de acord la reuniunea Consiliului European din această săptămână”, a afirmat prim-ministrul elen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.