Timișoara se pare că a tras din nou cel mai scurt pai la numărul de doze de vaccin primite de la guvern, după ce în tranșa a patra a fost pe ultimul loc, și în a cincea tranșă este tot pe ultimul loc la numărul de doze de vaccin Pfizer primite de la Guvern. În prezent, în Timișoara sunt operaționale doar 2 din cele 17 centre de vaccinare promise de actuala administrație, aceasta dând vina pe Guvern pentru lipsa celorlalte 15. Cei din Cluj, Brașov, Constanța și Iași au știut însă se se miște mult mai bine, primarul Clujului anunțând 6 centre de vaccinare operaționale în data de 15.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, fiind distribuite 87.750 de noi doze, după cum urmează:

  • Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 33.930 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 10.530 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 9.360 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 8.190 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 7.020 doze;
  • Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 7.020 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

A doua etapă a campaniei de vaccinare a început vineri, fiind destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale.

Alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, România primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Notă: Autoritățile locale și județene (Dominic Fritz, Alin Nica, Liliana Oneț) ar trebui să reacționeze la acest fapt, cerând guvernului explicații pentru numărul mic de doze primit, mai ales tinând cont că Timișul alături de Ilfov este singurul județ din România cu o rată a infectărilor de peste 4/1000. Asta dacă le pasă.

Atenție! La nivelul centrelor de vaccinare din județul Timiș, au mai rămas locuri/sloturi disponibile doar în Lugoj, Sânnicolau Mare, Deta și Făget – și acestea după data de 27 ianuarie. În Timișoara și comunele din jurul orașului nu mai este disponibil niciun loc de vaccinare în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.