Administația Robu i-a mințit pe timișoreni non-stop în timpul celor 8 ani de mandat, lucru care se pare că a fost moștenit cu succes și de actuala administrație Fritz. Deși anunțase că Timișoara va avea 17 centre de vaccinare, ce trebuiau să fie gata în data de 14 ianuarie pentru ca din 15 ianuarie să îi primească pe timișorenii care doreau să se vaccineze, pe ultima sută de metri administrația Fritz a anunțat că vor fi doar … două centre. Exact, puțin peste 12% din câte s-au promis.Repet, anunțul cu cele două centre de vaccinare a fost făcut pe data de 14 ianuarie 2020.

Pe data de 15 ianuarie, compania Pfizer a anunțat public că vor distribui țărilor din UE mai puține doze de vaccin datorită nevoii de a mări capacitatea de producție a fabricii din Belgia, singura fabrică a Pfizer în Europa unde se produce vaccinul anti-Covid.Repet, pe data de 15 ianuarie 2020.

Ei bine, astăzi, 16 ianuarie 2020 administrația condusă de Dominic Fritz vine cu o nouă explicație pentru existența a doar două centre de vaccinare în Timișoara: faptul că nu vor exista doze de vaccin suficiente. Lucru pe care nu avea de unde să îl știe în data de 4 sau 10 ianuarie, dată la care centrele de vaccinare trebuiau să înceapă amenajarea spațiilor, spații care trebuiau să fie puse la dispoziția timișorenilor pe data de 14 ianuarie, pentru că din 15 a început oficial a doua etapă.
Din păcate, și actuala administrație moșteneste prostul obicei de a-i minți pe față pe timișoreni .. atât cât se poate. Urât obicei!

Mai jos, anunțul primarului Dominic Fritz. Sau, mă rog, justificarea pentru existența a două centre de vaccinare:

Este o știre importantă care trece, spre surprinderea mea, aproape neobservată în România. Compania Pfizer a anunțat ieri că trebuie să-și extindă liniile de producție a vaccinului în fabrica ei din Belgia, pentru a crește puternic capacitatea până în martie. Problema e că asta duce la o reducere a dozelor de vaccin produse în următoarele săptămâni și Pfizer nu poate livra tot ce a promis Uniunii Europene pentru luna ianuarie.

În România, principalul obstacol momentan nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccin.

Motivul pentru care în Timișoara vom avea operaționale doar 2 centre de vaccinare începând de luni (1 la Iulius Mall, 1 la Spitalul CFR) este că va exista doar un număr foarte limitat de doze disponibile săptămâna viitoare. Abia cu mai multe doze va avea sens să crească și numărul centrelor. Echipa noastră din Primărie, dar și companiile private care ne-au sărit în ajutor, continuă zi și noapte să amenajăm toate centrele pentru momentul în care vor putea funcționa la maxima capacitate.

Eu am mare încredere că la nivel european și național se fac toate demersurile posibile pentru a asigura ”porția” română de doze disponibile. Noi, la nivel local, facem tot ce ține de noi pentru a face din această campanie istorică de vaccinare un succes. Fiecare săptămână câștigată înseamnă vieți salvate și o economie care poate reporni mai repede. ” încheie Dominic Fritz, primarul Timișoarei, expunerea motivelor pentru care Timișoara are doar două centre de vaccinare. Spre comparație, Clujul, un oraș de aceiași anvergură și populație cu Timișoara are opt centre de vaccinare.

UPDATE : Reacția primarului Dominic Fritz la articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.