Este cunoscut faptul că sărbătorile mari ale anului, Crăciunul, Revelionul și Paștele aduc în țară sute de mii de români aflați la muncă în străînătate. Ei bine, îndată ce se termină sărbătorile, românii se întorc în țara în care lucrează, generând de multe ori ambuteiaje la vame.

Pandemia de Covid-19 a dus la îngreunarea situației românilor din Diasporă, Ungaria și Austria limitând numărul de ieșiri din țară la câteva -astfel, din Austria nu se mai poate intra în Ungaria decât pe autostrada ce unește Viena de Budapesta, vama din apropierea localității austriece Graz fiind temporar închisă iar Ungaria și-a lăsat ca și culoare de tranzit doar autostrăzile.


Mii de români, bulgari și greci au ales ziua de azi pentru a  pleca înapoi în țările în care își câștigă traiul – respectiv Austria, Germania, Belgia, Anglia și Franța – iar fluxul mare de mașini a creat o coadă de câțiva kilometri buni la granița dintre Ungaria și Austria. Cei care au tranzitat în cursul nopții spun că au așteptat și câte cinci ore pentru a trece din Ungaria în Austria.
Situația de la vama ungaro-austriacă este pe cale să se înrăutățească pe măsură ce vama se aglomerează de cetățenii est-europeni care merg la muncă dar și de cetățenii din vestul Europei care și-a făcut Revelionul în țară. Atenție așadar când plecați la drum și doriți să tranzitati Austria – mai bine să amânați cu câteva zile plecarea pentru a nu petrece ore bune în traficul de la vama dintre cele două țări. Sau, consultați din timp situația rutieră (chiar și pe Google Maps în timp real) pentru a vedea cea mai rapidă și liberă cale de acces spre vest.

Și la vama Nădlac timpii de așteptare pentru trecerea frontierei cresc, acum fiind de 30 de minute de așteptare.

Credit foto : Adi Jurcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.