Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a convocat pentru ziua de luni un nou plen al Consiliului Local Timișoara plen în care se va alege cel puțin unul din viceprimarii Timișoarei, susține acesta. USR Plus are în Consiliul Local Timișoara 13 din 27 de voturi, iar calculul arată ca mai are nevoie de un singur vot pentru o majoritate simplă – vot care poate fi primit și din partea PSD sau Pro România dacă PNL va vota împotriva nominalizării USR Plus pentru postul de viceprimar. Iată ce notează pe Facebook Fritz:

”Luni, Timișoara va face un pas înainte. În ședința de Consiliul Local pe care am convocat-o la ora 17, îl voi propune ca viceprimar pe colegul meu Ruben Lațcău. Ruben este un inginer ieșit din comun.

A fost creierul care a construit, timp de un an și coordonând o echipă de aproape de 100 experți, programul meu de guvernare pentru Timișoara. Poți să-l trezești la ora 3 noaptea și să-l întrebi care sunt următorii pași pentru un nou plan de mobilitate urbană, sau cum trebuie să restructurăm COLTERM, sau ce se va întâmpla cu zona metropolitană ca să atragem mai mulți investitori – și va da un răspuns detaliat, dar mai ales pasionat.

Cu Ruben lângă mine, Primăria Timișoara va câștiga un strateg și un manager care împreună cu mine va transforma această instituție. Ruben este propunerea mea și a colegilor mei din USR PLUS pentru funcția de viceprimar. După cum știți, din păcate încă nu s-au încheiat negocierile cu PNL. Dar în absolut orice scenariu, un viceprimar va reprezenta cei 42% din timișoreni care au votat cu USR PLUS.

Asta este motivul de ce fac un apel la toți consilieri locali, indiferent de culoare politică, să-l voteze. Îmi doresc să-l votăm pe Ruben Lațcău în unanimitate, să trimitem un semnal puternic că împreună respectăm voința cetățenilor și că suntem în stare să colaborăm în vremuri de criză. Al doilea loc de viceprimar va rămâne liber până când putem semna un parteneriat cu PNL despre majorități stabile și asumate atât în Consiliul Local cât și în Consiliul Județean.” spune în încheiere Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.