Ai o singură zi să hotărăști direcția Timișoarei, al doilea tur de scrutin nu există la aceste alegeri.

Duminică ai de ales între două direcții pentru oraș, între stagnare și închidere și modernizare și deschidere. Nu există alte opțiuni. Turul 1 este de fapt un tur doi.

Am putea să câștigăm aceste alegeri la diferență de un vot și acel vot să fie chiar al tău. Sau al unei persoane pe care chiar tu ai îndemnat-o să meargă la vot, din familia ta sau din cercul tău de cunoștințe și prieteni. Ne bazăm pe tine să-i convingi să voteze. Decizia pe care o iei va influența viața și viitorul nostru în modul cel mai direct posibil, pentru următorul deceniu. 

Duminică poți scrie istorie, din nou.

A luat peste trei secole de muncă sisifică pentru ca mlaștina Banatului să devină o câmpie sistematizată, cu un oraș prosper în centrul ei. Aproape două secole ca dominația otomană să fie înlăturată și orașul să își afirme vocația occidentală. Încă două veacuri ca, dintr-un bastion militar strategic, Cetatea Timișoarei să devină un oraș al inovației și comerțului, condus de primari cu nume nemțești sau bulgărești, de maghiari sau români. Dar, mai ales, a luat 5 zile și curajul a zeci de mii de oameni ca Timișoara să fie oraș eliberat de dictatura comunistă.

Acum, în 2020, ai o singură zi pentru a decide cum vrei să fie orașului pe care îl iubești, duminică.

Eu sunt încrezător că vom câștiga deoarece cei mai mulți timișorenii au ajuns, din nou, în acel punct în care vor mai mult. Iar punctul în care timișorenii au vrut mai mult a fost întotdeauna punctul de început al unei revoluții, de data asta a bunei guvernări pe care o vom porni în Timișoara pentru toată România. 

M-am înscris în această competiție pentru că sunt profund convins că biografia mea, experiența mea și temperamentul meu mă fac mai potrivit decât competitorul meu pentru a aduce Timișoara la locul meritat în secolul 21. 

Viața mea profesională mi-a permis să activez la granița între politică și administrație. 

Am fost șeful de cancelarie al fostului președinte al Germaniei Horst Köhler și am lucrat 10 ani în administrația publică din Germania. Sunt singurul candidat care are studii de specialitate în administrație publică. Am elaborat proceduri de management mai bune pentru un minister din Liberia, după încheierea războiului. Am participat la două misiuni de planificare a intervenției umanitare ale Guvernului german după cutremurul devastator din Haiti în 2010. Am asistat la negocieri de pace între țările africane. Am coordonat munca unei comisii strategice a Băncii Africane de Dezvoltare, condusă de fostul Secretar General al ONU, Kofi Annan și fostul Director Executiv FMI  fost președinte german Horst Köhler.

Pun în slujba Timișoarei experiența mea în diplomație internațională, în construcție instituțională și în administrație, la cel mai înalt nivel, din Germania. 

Alegerile de duminică înseamnă însă mai mult decât alegerea între două persoane. În 27 septembrie, decidem cum vrem ca povestea Timișoarei să fie scrisă mai departe. Definim ce este și ce va fi Timișoara. Hotărâm o direcție. 

Acolo unde lipsește o idee clară și curajoasă despre direcția în care trebuie să ne îndreptăm,  eșuează chiar și ideile mici. Asta este și motivul pentru care Timișoara n-are nici skatepark, nici bazin olimpic, nici parcări în centru, nici străzi asfaltate în Kuncz sau trotuare în Ciarda Roșie.

Am numit programul nostu de guvernare locală ”Revoluția bunei guvernări” pentru că noi, Alianța USR PLUS, credem că aceasta este adevărata menire a generației noastre, 30 de ani după revoluția anticomunistă, să declanșăm o revoluție a regulilor, a profesionalismului și a cinstei în administrație și politică. Noi suntem aici să schimbăm nu doar jucătorii, ci regulile jocului. Asta înseamnă revoluția bunei guvernări. 

Tranziția postcomunistă, cu toate practicile ei, aroganță, hoție, nepotism, se va încheia duminică, la Timișoara. Am încredere.

Comandat de Uniunea Salvati Romania
Executat de Nicoara P Petre PFA
Cod mandatar 21200251

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.