Ne-a revenit un comunicat de presă trimis de Alexandru Mutruc, secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, comunicat pe care vi-l redăm în rândurile de mai jos:

Începute în plină situație de urgență, când atât zborurile comerciale cât și activitățile în turism au fost practic inexistente, negocierile purtate la sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, au efectul așteptat de mulți ani de o categorie largă a publicului: reluarea zborurilor efectuate de Compania Națională TAROM cu destinații turistice interne, îndeosebi, pe durata sezonului estival, cu destinația Constanța. În calitate de secretar de stat cu atribuții de coordonare a domeniului aviației civile am demarat negocieri la care au participat reprezentanți ai organismelor de promovare a turismului, directorul general al Companiei Naționale TAROM, directorului general al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, cu punerea în dezbatere a demersurilor scrise – cereri de reluare a legăturilor aeriene între destinațiile turistice interne – transmise de Consiliile Județene Timiș și Cluj, Instituția Prefectului Județului Constanța, Consiliile Locale și Primăriile Municipiilor Cluj-Napoca și Oradea, Asociația Aeroporturilor din România.

Astfel, românii din vestul țării vor putea ajunge pe litoral în mai puțin de o oră în regim de câte două zboruri pe săptămână, joia şi duminica, începând din 16 iulie până în luna septembrie.

Cele trei noi rute operate de TAROM vor fi
● Timișoara – Constanța – Timișoara
● Oradea – Constanța– Oradea
● Cluj Napoca – Constanța– Cluj Napoca.

Pasagerii au nevoie de asigurarea unor servicii la cele mai bune standarde, cu costuri accesibile unor categorii cât mai diverse ale publicului larg.

Operatorii – TAROM și aeroporturile implicate – de aviație sunt preocupați de optimizarea, în beneficiu propriu dar și al utilizatorilor, tarifelor de călătorie și tarifelor de aeroport.

Menținerea echilibrului între interesele tuturor actorilor implicați în reluarea zborurilor TAROM cu destinația Constanța constituie premisa revenirii la tradiția anterioară, din păcate întreruptă, când zborurile comerciale au fost accesibile unor largi categorii de turiști.

Sunt mândru că am putut să repunem Timișoara și județul Timis acolo unde le este locul „spune Alexandru Mutruc în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.