Copiii cool citesc, fac sport, reciclează și se informează. Sunt mici, dar informați. Ei au la dispoziție un site dedicat lor și un ajutor de nădejde, un jurnalist – elefant, pe lângă câțiva jurnaliști adevărați care se preocupă zilnic că scrie cele mai interesante știri pentru copii. Azi, de Ziua Copiilor vă prezentăm www.stiripentrucopii.com, un portal unic de informare în România, dedicat, așa cum îi spune numele, tuturor copiilor (și părinților lor).

Știri pentru copii este proiectul a două prietene, Adina și Georgeta, născut din dorința de a continua, permanent, educarea copiilor din România,  dincolo de aportul părinților și al educatorilor. ”Prin educare înțelegem nu numai dobândirea unor cunoștințe noi de către copii, ci și determinarea lor de a-și asuma, de la cele mai fragede vârste, un mod de viață sănătos”, arată inițiatoarele proiectului.

”Ideea portalului www.stiripentrucopii.com a pornit de la faptul că toți copiii prind din mers informații, se uită la știri cu sau fără voia lor, fac propriile interpretări și încearcă să descifreze singuri mersul lumii. Prea ocupați și stresați, părinții nu au întotdeauna timp (și chef!) să le explice ce se întâmplă în țară și în lume. Prin urmare, www.stiripentrucopii.com oferă zilnic știri pe înțelesul celor mici. Site-uri de acest gen există în multe țări (ZDF Kinder, BBC Kids etc.)”, ne-a spus Adina.

Georgeta continuă ideea: ”Efectul portalului este asemenea unui bulgăre de zăpadă: cu un simplu click copiii sunt informați și pot astfel să își informeze și părinții; ceea ce promovăm fiind informații clare, interesante, explicate pe înțelesul lor”.

Alături de ele, alți patru jurnaliști scriu, zi de zi, știri interesante. Daiana, Mădălina, Romina și Miro întregesc echipa redacțională, alături de jurnalistul – elefant, Toyo.

Site-ul oferă informații pe toate palierele de interes ale celor mici și ale celor mai mari, pentru că portalul se adresează inclusiv adolescenților, de la curiozități din natură la felul în care trebuie să se alimenteze și să se îngrijească pentru a avea o viață sănătoasă, și, deopotrivă, pune accent pe transmiterea unor știri din societatea contemporană ”traduse” pe înțelesul lor. Felul în care sunt redactate aceste știri e atractiv și facil, un instrument util de înțelegere inclusiv adulților. Portalul se adresează copiilor de toate vârstele, în principal celor care deja știu să citească singuri, pentru a avea acces nemijlocit la informațiile prezentate.

Scopul acestui portal, așa cum îi spune și motto-ul sub care ființează, ”mici dar informați”, este de a ajuta noua generație să crească armonios și în cunoștință de cauză.

Mai mult, copiii care vor să îi fie de ajutor elefantului Toyo, pot să trimită știri din orașul lor, care sunt ulterior publicate pe site.

Site-ul e prezent și pe social-media. Există Facebook, canal YouTube, conturi de Instagram și Twitter, dar și aplicație care se descarcă gratuit pentru IPhone și Android (cu notificări la fiecare știre publicată), sub numele de stiripentrucopii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.