Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, crede că în România poate fi posibilă o relaxare a restricțiilor de liberă circulație abia după 15 mai.

„Eu cred că după data de 15 mai. Dar atenție, nu distanțarea socială să nu mai fie necesară, o reducere a măsurilor legate de distanțarea socială, dar multe din elementele, de exemplu organizarea de mari manifestări, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare”, a spus acesta la postul tv Digi24. Alexandru Rafila a anunțat in aceiasi emisiune că România va face parte dintr-un studiu internațional, pentru testarea singurului medicament etiologic care există disponibil în momentul de față și care tratează cauza coronavirusului. Tratamentul ar putea fi disponibil într-un orizont de câteva luni.

Trebuie să menționăm că și cercetătorii de la Oncogen Timișoara au anunțat acum două săptămâni că sunt în posesia unui vaccin împotriva coronavirusului.

Menționăm că termenul de 15 mai a fost avansat de oamenii din diverse ONG-uri, asociații și ministere, dar nu există nimic oficial din partea ministrului de Interne Marcel Vela, prim-ministrului Ludovic Orban sau președintelui Klaus Iohannis în sprijinul acestei date.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.