Toți cei 7 români care au fost uciși de coronavirus au fost testați cu întârziere de autorități, după zile întregi de așteptare. Ei nu îndeplineau vechile criterii de testare pentru COVID 19 stabilite de autorități, care au fost valabile până astăzi, când autoritățile au decis să le extindă. Practic, doar a 7-a victimă, care a murit în această seară, a fost testată în calitate de contact apropiat al celui de-al doilea pacient ucis de coronavirus în România. A doua victimă a fost însă un bărbat care s-a internat lunea trecută la Spitalul Universitar din București și a fost testat abia după 4 zile, vineri, când era deja în stare foarte gravă, ceea ce înseamnă că este foarte probabil ca și bărbatul care a murit azi și căruia i-a transmis virusul să fi fost testat tot cu întârziere. Potrivit datelor prezentate de autorități, cele 7 victime sufereau și de alte afecțiuni.

În ultimele zile, mulți medici români au cerut insistent creșterea numărului de testări, avertizând că în caz contrar răspândirea coronavirusului în țara noastră riscă să scape de sub control.

Bilanțul pacienților având coronavirus în România este în acest moment de 576 de persoane infectate, dintre care sunt deja 7 persoane decedate și 15 aflate în stare critică. Dar trebuie să ținem cont că în România până acum au fost testate puțin peste 11.000 de persoane. Tot ieri a decedat și primul pacient din vestul țării, un bărbat de 64 de ani din județul Arad.

În județul Timiș însă situația este contrară țării, din cei 55 de pacienți internați la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, 51 s-au vindecat. Pe întreg teritoriul României s-au înregistrat 73 de persoane vindecate de coronavirus. Un fapt care da o notă pozitivă luptei cu virusul. 

Maramureș este primul județ din România care va intră în carantină începând de miercuri, 25 martie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.