Dominic Samuel Fritz, candidatul USR la Primăria Timișoara, și-a prezentat viziunea asupra orașului nostru pe următorii 10 ani ieri seară, la Iulius Mall, în fața a 400 oameni. Evenimentul a fost intitulat „Timișoara 2030 – o viziune strategică pentru Capitala Banatului”.

„Sunt profund convins că Timișoara are nevoie de o perspectivă de termen lung, pentru că actuala treabă de mântuială și lipsa de imaginație și ambiție în administrația locală ne fură într-un mod foarte concret șansa unui viitor mai bun” au fost cuvintele cu care Dominic Samuel Fritz și-a început prezentarea. Candidatul a fost introdus pe scenă de Marcel Tolcea, poet și profesor de jurnalism la UVT. 

Dominic Fritz a propus trei principii care trebuie să ghideze dezvoltarea Timișoarei în toate domeniile și cinci priorități strategice pentru următorii 10 ani. 

Cele trei principii pentru Timișoara sunt: orașul cartierelor, orașul metropolitan și orașul european. 

Candidatul USR propune ca strategia de dezvoltare a cartierelor să se facă împreună cu cei care locuiesc în ele. Va exista câte un manager din partea primăriei pentru fiecare cartier, acesta urmând să țină legătura cu locuitorii, să le afle problemele, dar și să găsească soluții.

Dezvoltarea Timișoarei trebuie gândită urgent ca dezvoltare coerentă a întregii zone metropolitane – serviciile publice, transportul în comun, spațiile verzi, toate acestea au nevoie de o gestionare comună.

Dominic Samuel Fritz vrea să fie un primar european pentru un oraș european. El își propune crearea unei structuri noi în cadrul Primăriei Timișoara pentru atragerea fondurilor europene și dublarea cifrei acestora. „Timișoara a ratat incredibil de multe oportunități în ultimii ani. Vom opri amatorismul incredibil cu care s-a lucrat în ultimii ani și vom pune Timișoara înapoi pe harta Europei. Am spus deja că eu, ca german, sunt destul de reticent să promit lucruri dacă nu sunt sigur că mă pot ține de cuvânt. Dar dacă ar trebui să aleg o singură promisiune concretă cu care mă simt foarte confortabil, asta este: vom dubla cifra fondurilor europene atrase pentru Timișoara!”,  a adăugat Fritz.

În continuare, candidatul a prezentat cele cinci priorități strategice pe care USR le propune timișorenilor.

În primul rând, USR își asumă transparentizarea radicală a administrației locale, digitalizarea acesteia și implicarea cetățenilor în luarea deciziilor.

În strânsă legătură cu această primă prioritate, candidatul USR consideră că viitorul Timișoarei stă în inovație și își propune să atragă mai multe firme din domeniul IT și inovare în oraș, în parteneriat cu un consorțiu al universităților timișorene. 

Conectarea oamenilor printr-un sistem modern de mobilitate urbană este a treia prioritate strategică prezentată. „Administrația actuală ne ține prizonieri într-un cerc vicios de a da prioritate absolută traficului auto, o greșeală pe care au făcut-o multe orașe din vest acum 40 sau 50 de ani.” a spus Dominic Samuel Fritz.

Preocuparea pentru creșterea calității vieții se regăsește și în cea de a patra prioritate strategică, care vorbește despre un viitor oraș curat și verde: „Vom face din curățenia spațiului public o prioritate. Timișoara viitorului este un oraș verde, nu un oraș de beton și asfalt.” a declarat candidatul USR.

Ultima dintre prioritățile prezentate de candidatului USR la primărie vizează două dintre cele mai vulnerabile categorii de locuitori ai orașului nostru: copiii și seniorii. El își dorește o mai mare atenție asupra școlilor de cartier, asupra sănătății (prin construcția unui nou spital) și asupra spațiilor de recreere și sport. 

În încheiere, Dominic Samuel Fritz a declarat: „Politica duce lipsă nu de promisiuni, ci de principii. Iar principiul cu care noi, cei din Alianța USR Plus, am intrat în politică este că nu vrem să schimbăm doar jucătorii, vrem să schimbăm regulile jocului! Aceasta este oferta pe care o facem alegătorilor. Sarcina noastră pentru următoarele luni va fi să câștigăm nu doar niște alegeri, ci și încrederea timișorenilor că da, ai ce să faci, că da, merită să fii ambițios, că da, Timișoara poate deveni din nou unul dintre cele mai atractive orașe din Europa.”

Textul integral al viziunii îl găsiti aici: https://www.dominicprimar.ro/viziune

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.