A adus zâmbete și bucurie pe fețele a sute de milioane de oameni, atunci când îi fredonau melodiile, Roxette fiind una dintre cele mai apreciate formații de muzică pop din anii 90. Marie Fredriksson și Per Gessle (Roxette) au trăit intens intens povestea lor de dragoste muzicală, aducând hit după hit în topurile mondiale.

Pentru a număra hit-urile cântate de vocea Mariei Fredriksson nu se ajung degetele unei singure mâini. Totul a început pentru tinerii suedezi cu „The Look”(Privirea), urmat de „Listen To Your Heart”. Consacrarea succesului a fost dat de piesa „It Must Have Been Love” coloana sonoră a celebrului film „Pretty Woman” (Frumușica). Apoi, a urmat hit după hit, „Joyride”, „Spending My Time” sau „Fading Like a Flower” fiind melodii fredonate și azi cu nostalgie de tinerii anilor 90. Să nu uităm de „Dangerous” și „How Do You Do”, imnul Campionatului European de Fotbal 1992.

Din păcate, de ieri seară, Gun-Marie Fredriksson a plecat să cânte pentru un alt auditoriu, cel din ceruri. În 2002, artista suedeză a fost diagnosticată cu cancel la creier. A luptat împotriva bolii maligne, încercând să o elimine prin diverse operații, unele din ele ducând la imposibilitatea de a citi și la o paralizie parțială. Atunci când boala îi permitea, a continuat să cânte pentru publicul care o îndrăgea.

În 2016, când s-a retras din turnee, Marie Fredriksson spunea: „Au fost 30 de ani uimitori! Simt multă bucurie şi fericire atunci când privesc în urmă”. În ultimii ani Marie Fredriksson a lansat pe piață  trei sîngle-uri, „Alone Again”, „I Want to Go” și „Sing Me a Song” înregistrate în anii anteriori.

Marie Fredriksson a murit în dimineaţa zilei de 9 decembrie în urma problemelor sale de sănătate anterioare, la vârsta de 61 de ani. La revedere, Marie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.