Luna decembrie este o lună încărcată de sensuri. Treizeci de ani de căutări, reușite și eșecuri se sublimează în prezent, atât la nivel individual, cât și colectiv.  Pe acest fond, Teatrul Național din Timișoara pregătește două noi spectacole: Prin oglindă și Și caii se împușcă, nu-i așa?.


Prin oglindă, spectacol programat sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 19, aduce pe scena de la Studio „Uțu Strugari” un one-woman show interpretat de Mălina Petre. Actrița creează spectacolul, povestind  memoriile Ninei Cassian, figură remarcabilă a literaturii române.

Considerată de Tudor Arghezi „un talent incontestabil”, muză a poetului Ion Barbu, Nina Cassian scrie o viață versuri, proză și traduce. Combătută puternic de regimul comunist, ulterior aceasta conformându-i-se, scrie în paralel, într-o limbă poetică inventată, proză și poezie pentru copii. 
În 1985, Nina Cassian este invitată  la New York ca visiting professor; aflând despre arestarea și uciderea în închisoare a lui Gheorghe Ursu, prieten apropiat, decide să nu se mai întoarcă și începe o nouă viață și o nouă carieră în limba țării care îi va fi cămin, pentru următoarele trei decenii, Statele Unite ale Americii.


Prin oglindă urmărește destinul scriitoarei în exil, demonstrând o incredibilă poveste de viață despre  dezrădăcinare și identitate, despre feminitate, dincolo de oglindă. 


Actrița Mălina Petre este însoțită în realizarea spectacolului de scenograful Geta Medinski și de Florian Putere (light design). 

Biletele pot fi achiziționate de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), de marți până duminică, între orele 11-19 sau online, pe www.tntimisoara.com.

Articolul precedentGașca Zurli în Pădurea urbană de brazi ”altfel” de la Muzeul Național al Banatului
Articolul următorTNTm prezintă Prometeu înlănțuit, pe 17 decembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.