Va informam ca in urma selectiei sustinerii Organizatiei PMP Timis, domnul Inginer Valeriu LUPU a fost desemnat SECRETAR DE STAT la Ministerul Transporturilor. Reamintim faptul ca Organizatia PMP Timis a obtinut 6.53 % si 20.501 voturi la alegerile prezidentiale.

Acest rezultat a onorat PMP Timis si a clasat Organizatia pe locul 3 la nivel national dupa numarul de voturi, ca o consecinta a acestui rezultat si a discutiilor purtate la nivel central dintre PMP si PNL, Organizatiei PMP Timis i s-a acordat aceasta onoare.

De asemeni va comunicam faptul ca domnul Inginer Valeriu LUPU este membru cu state vechi in Partidul Miscarea Populara, un membru implicat si dedicat politicilor de dreapta sustinute de PMP.

Subliniem faptul ca la desemnarea dlui. Lupu in aceasta functie, sa avut in vedere:

  • In primul rand profesionalismul acestuia, a carui experienta profesionala nu poate fi pusa la indoiala, intrucat in ultimi 35 ani, a activat in domeniu aeronautic, fiind absolvent al ACADEMIEI MILITARE DE AVIATIE, Sectiunea – Aviatie Civila, Specializarea – Control Trafic Aerian, studii completate cu FACULTATEA DE ELECTROTEHNICA SI TELECOMUNICATII, Specializarea – Inginer Transporturii si Telecomunicatii din cadrul Institutului Politehnic Timisoara; Subsecvent au fost absolvite Cursuri specifice Managmentului SIGURANTEI TRAFICULUI AERIAN, precum si Cursuri specifice Managementului SECURITATII AERONAUTICE;
  • Faptul ca paleta activitatilor desfasurate de dl. Lupu, in toti acesti ani, a vizat principalele domenii aflate in sarcina Ministerului Transporturilor – Sectiunea Aviatie, respectiv:
  • Managementul Traficului Aerian;
  • Managementul Companiilor Aeriene;
  • Managementul Operatiunilor Aeroportuare;

In acest context, anumite informatii cu caracter defaimator, ce vizeaza un tragic accident din 1995, petrecut pe Aeroportul Verona, nu are nici o relevanta, intrucat:
1) Societatea Banat Air Service, condusa de dl. Valeriu Lupu, a inchiriat un zbor charter ce urma sa fie executat de compania ROMAVIA. Toate responsabilitatile privitoare la desfasurarea zborului respectiv, reveneau companiei ROMAVIA.
2) Dovada acestui fapt, o reprezinta faptul ca concluziile COMISIEI DE ANCHETA din ITALIA, au evidentiat in mod clar, faptul ca nici un moment Banat Air Service sau dl. Lupu Valeriu, nu au avut nici o vina, intrucat nu aveau responsabilitati cu privire la desfasurarea acelui zbor.

Concluzia finala este ca nici compania Banat Air Service si nici dl. LUPU Valeriu personal, nu au avut ca si consecinta responsabilitati juridice sau penale in legatura cu acea catastrofa.

In acest context, consideram ca unele informatii aparute in spatiul public, vizeaza doar defaimarea persoanei dlui Lupu Valeriu si are legatura cu numirea acestuia in calitate de secretar de stat.

Anexam concluziile din Raportul COMISIEI DE ANCHETA din ITALIA.

Multumim inca o data increderii acordate Organizatiei PMP Timis, conducerii centrale cat si cetatenilor judetului Timis.

Cornel Mircea SĂMĂRTINEAN
PREŞEDINTELE PMP TIMIŞ

Articolul precedentInvestiții ale CJ Timiș în echipamente pentru situațiile de urgență
Articolul următorLiniile de autobuz E7 și E8 sunt suplimentate cu un vehicol începând din 3 decembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.