Angajații Spitalului Județean Timișoara au ieșit ăb stradă în aceasta dimineață protestând împotriva deciziei de demitere a directorului Marius Craina, decizie laută de noul ministru al Sănătății. Raul Pătrașcu este de azi noul director al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara.

În urma aflării deciziei de a-l înlocui, Marius Craina a scris un mesaj emoționant pentru foștii colegi pe Facebook:

Dragii mei,
După mai bine de 5 ani, astăzi, mandatul meu în fruntea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” Timișoara se încheie. Ar fi foarte multe lucruri de spus, enorm de multe realizări de punctat dar, până la urmă, acesta este mandatul firesc al oricărui manager, care și-a dorit să performeze: să lase ceva în urma lui, să construiască, să închege echipele de lucru, să încurajeze și să dezvolte potențialul personalului, să fie un factor de echilibru și, nu în cele din urmă, să fie și să rămână OM și să lupte pentru echipa lui!
Știți bine că nu am fost niciodată șeful vostru, ci colegul și prietenul vostru, ușa biroului a fost larg deschisă, pentru toți. Și, mai mult, niciodată nu am considerat că am ajuns manager pentru ca am fost mai bun decât voi, cum la fel de bine știți, că nu v-am cerut niciodată să promiteți loialitate față de alte entități sau față de mine, ci v-am cerut, în schimb, un singur lucru: să fiti dedicați, in totalitate, pacientului și nevoilor sale și, nu in ultimul rând, intereselor și priorităților statului român!

Consider că, în calitate de manager, am fost un om moral. Nu am fost scorțos, nu am fost închistat și nici conflictual și sper să fiți de acord că, pe parcursul întregului mandat, nu mi-am schimbat atitudinea și comportamentul față de nici unul dintre voi. În schimb, am ținut foarte mult la onestitate, la transparență și la încredere. Asadar, ne-am tratat unii pe ceilalți cu respect, ne-am spus lucrurile în față, nu ne-am bârfit pe la spate și nu ne-am sabotat! Ca atare, dragii mei, nu îmi rămâne decât să vă mulțumesc pentru eforturile voastre zilnice, pentru munca excelentă pe care ati depus-o, contra cronometru, și uneori în condiții dificile! Felicitări! Jos pălăria!
Vă mărturisesc că am știut mereu că pot conta pe voi, nu m-ati dezamăgit niciodată și sper că prin tot ceea ce am lăsat în urma mea, prin toată munca și sacrificiul meu am crescut performanțele și imaginea spitalului nostru.

Nu mai îmi rămâne decât sa-i urez succes noului manager al SCJUPBT, dl. Raul Pătrașcu, și, cel puțin, tot atât de multe realizări, atât pe plan profesional cât și managerial! Cu mențiunea că, la fiecare final de mandat, doar pacienții și colectivul medical sunt cei care vor trage concluziile și vor estima performanța unui management sănătos și axat pe nevoile comunității.
Cu Dumnezeu, înainte!”

PSD Timiș a reacționat de asemenea la decizia luata de Guvernul PNL, printr-un comunicat de presă semnat de Călin Dobra, președintele PSD Timiș.

Credit foto : opiniatimisoarei.ro

Articolul precedentCălin Dobra, președintele PSD Timiș, contestă schimbările de oameni făcute de guvernul PNL la instituțiile din țară
Articolul următorCenturi mondiale puse la bătaie vineri seara în Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.